2020. április 4., szombat

5 film esküvőre hangolódva

Bűbáj, és a mesébe illő szerelem
Sokan megírták már a legjobb esküvős filmek listáját, én azokat szedtem számba közülük, amiket esküvőre készülődve, esős tavaszi-nyári estéken szívesen megnézünk, és a túlidealizált bimbózó románcokon kívül más témákat is érintenek. Jöjjön hát az én könnyed válogatásom szórakozató esküvői filmekből!


1. Bazi nagy francia lagzi (2014) - A vérbeli francia vígjáték
Aki szereti a francia vígjátékokat, nem fog csalódni ebben a filmben, ami az etnikumok közti súrlódások, rasszizmus témáját boncolgatja könnyed és vicces stílusban egy francia család négy lánygyermekének kiházasításán keresztül.

2. Csajok háborúja (2009) - A (nem csak házassági) kapcsolatokról
Ezt a filmet nézve minden esküvőszervezéssel kapcsolatos szorongásunk tovaszállhat, hiszen valószínűleg még a legfeszültebb menyasszonyokat sem éri annyi stressz és katasztrófa a készülődés napjaiban, mint amennyit a két főszereplő barátnő okoz egymásnak. Ez a történet próbál rámutatni arra, hogy nem éri meg egyetlen túlidealizált napért barátságokat, szerelmeket kockára tenni.

3. Nász-ajánlat (2009) - Karrier vagy házasság?
Ha garantált nevetésre vágyunk, az esetek többségében ez a film kerül elő, ami a remek színészpár (Ryan Reynolds és Sandra Bullock), a fergeteges nagyika (Betty White), kedves poénok és gyönyörű  alaszkai tájak miatt vált a kedvencünkké. Tetszik, hogy ebben a filmben az esküvő -még ha érdekházasságnak indul is-  végül tényleg a családi légkör melegét hozza el egy magányos ember életébe.

4. Szökőhév (2010) - Ír variáció a témára
Dublin iránti lelkesedésem fő oka ez a mozi, amiben nem csak az ír dombokat, de Amy Adams ruháit is ámulattal csodálom. Az előbbi filmekkel ellentétben nem is az mennyegző előkészületei, hanem a lány(/fiú-)kérés nehézségeibe nyerünk bepillantást egy kontrollmániás nő kalandjain keresztül.

5.Mamma mia! (2008) - Az elengedhetetlen musical
Ennek a mozinak nem a története, hanem a hetvenes éveket idéző hangulata, szereplői és az ABBA az erőssége, igazi nosztalgikus műremek a maga nemében. Mindig táncraperdülök, ha nézem, és elgondolkodom rajta, hogy én bizony sosem problémáznék, ha egy ilyen bájos kis görög szigeten kéne tengetnek a napjaimat.
képek forrása: pinterest.com
Ez a válogatás akár egy "Hová menjek nyaralni?" lista is lehetne, olyan gyönyörű helyszíneket találtak a vidám filmek hátteréül! :)
Nehéz volt 5 filmnél megállni, de azt hiszem számomra ezek a különlegesebbek ebben a témában. Nektek melyik?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése