2018. szeptember 18., kedd

Patricia St. John: Nyomok ​a hóban

forrás
A manapság divatos önmegvalósítás és önszeretet központú világszemlélettel ellentétben ez a könyv a mások iránti szeretetre és szolgálatra sarkall, legalábbis én ezt az üzenetet olvastam ki belőle. Számos példát látok magam körül arra, hogyan forgácsolódik szét annak az élete, aki a saját boldogságát kergeti, míg aki megtalálja a módját, hogyan teheti jobbá a környezetében élők életét, az százszorosan kapja vissza a jót, és még hasznosnak is érzi magát közben. Aki ilyen értékek mentén, ilyen szellemiségben íródott könyvet szeretne olvasni, mindenképp ezt válassza!

Fülszöveg:
A szerző főként gyermek- és ifjúsági regényeiről híres. Minden munkája magán viseli az emberi lélek rezdüléseinek ismeretét. Szívünk gyermekkori vágyakozásai, életünk megrázó próbái, önmagunkkal, Istennel, és felebarátainkkal vívott harcaink, mind-mind visszaköszönnek írásaiban. Jelen könyve a svájci hegyek között játszódik a századforduló éveiben. A történet Karácsonyest éjszakáján kezdődik, amint egy kislány a szomszédasszony és fia kíséretében bandukol haza a falusi templomból, fel a hegyek közé, gondolataiba mélyedve. Otthon váratlan esemény fogadja: édesanyja haldoklik. Ám utolsó szavaival rábízza karácsonyi ajándékát, újszülött kisöccsét. Az édesanyát vesztett család, és a szomszédok jó viszonya egy tragikus baleset következtében megromlik. A kislány és a szomszéd fiú sok fájdalmas és izgalmas eseményen keresztül, saját bőrén tanulja meg a Biblia igazságát: Jézus irántunk való szeretetét.A történet:  
Az Ábel a rengetegben hangulatához hasonló egyszerű hegyi emberekről szóló ifjúsági könyv két ellenségekedő kisgyerekről szól, akik saját hibáikból és  Nagymama Bibliájából ismerik meg az életet, az emberi alapértékeket, Istent. Ez segíti át őket hibáik beismerésén, a következmények elviselésén és a felnőttkor küszöbén.


Ami tetszett: 
Gyönyörű, télen hófödte, nyáron kökörcsinnel tarkított tájakon játszódó történet nemcsak szép és tanulságos, de valahogy megnyugtató is volt olvasás közben.
Nagyon emberiek a szereplők, a hibáik, és ahogy el akarják tusolni őket a megoldás helyett.

Ajánlom
A könyvet leginkább meseregénynek mondanám, így akár 6 éves kortól is ajánlom gyerekeknek, szerintem első "saját" olvasmánynak is jó, mert nagyon vékonyka könyv, könnyen olvasható a szöveg és izgalmas, eseménydús a cselekmény. De ez ne riassza el az idősebbeket az olvasástól, én felnőtt fejjel is bőven találtam mondanivalót benne. 

"Akiben állhatatosság van, az több megnyugvást talál abban, ha szeretetet ad, mintha szeretetet kap."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése