2017. január 6., péntek

5 film idősekről fiataloknak

Végre a mozivászonra is felkerült az idősebb korosztály (bár egyelőre a "nem csak a 20 éveseké a világ" szintű üzenettel...), ami egy új, izgalmas színt hozhat a filmekbe, így összegyűjtöttem pár olyan művet, aminek nem fiatalok vannak a középpontjában, mégis olyan derűs-csupaszív darabok, hogy belopták magukat a család szívébe...1. Százkarátos szerelem (2013)- Romantikus vígjáték kicsit másképp
A parádés szereposztású limonádé kis akciódús csavarral, gyönyörű tájakkal, és egy másik korosztállyal van megspékelve. Nagyon tetszik a képi világa, igazi vidító-filmnek szoktuk berakni.

2. Fel! (2009)- A rajzfilmek gyöngye
Aki látta, biztosan mind rajongója az idős pár élettörténetének, és a bácsinak, aki megtanulta, hogyan lehet újrakezdeni, nyitni az új kalandok felé. Kevés új rajzfilmet szeretek a mostani animációs dömpingből, de ez nagyon jól sikerült!

3. A kezdő (2015)- Kölcsönös tanulásról
Egy nyugdíjas újra munkába áll, és összebarátkozik a gyerekével egyidős kollégákkal- ezen az alapgondolaton keresztül próbálja a film bemutatni, hogy tanulhatnak egymástól a generációk: illeszkedhet be egy 60-as férfi a felgyorsult munkatempóba, nevelheti férfivá a mai suhancokat.. és hogyan képzelik el Amerikában a nyugdíjasok visszacsábítását a munka világába. Érdekes. Nem mindenhol tudtam egyetérteni az üzenettel, de azért egy kellemes mozifilm.

4. Állj, vagy lő  mamám! (1992)- Akciófilm a nagyiddal 
Nem hagyhattam ki ezt a régi klasszikust sem, amit aztán tényleg MINDENKI szívesen végignéz a családban, és nagyokat nevet rajta. Itt az anya-fia ellentétekre van kiélezve a történet, de akciójelenetekben sincs hiány. A mama szinkronját hallgatni pedig külön élvezet!

5. (Öreg rókák nem) Vén rókák (1979 és 2017)- Egy új duó
A bejegyzés apropója valójában egy mozielőzetes: a Vén rókák beharangozója ihlette. E szerint három aggastyán bankrablásra vetemedik, ami persze rengeteg helyzetkomikumot szül. Olyan filmnek tűnt, amit érdemes megnézni, így utánajártam, és ráakadtam a film eredetijére, 1979-ből. A vizsgák után az lesz az első, hogy a két filmet összehasonlítom, kiváncsi vagyok, melyik fog bekerülni a kedvenceink listájára! :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése