2016. november 7., hétfő

Őszi gesztenye-mánia

Miért éppen gesztenye? Ebben az őszi hangulatú, aranybarna-gesztenyés bejegyzésben összeszedtem pár ötletet az őszi kirándulások alkalmával gyűjtögetett  termések felhasználásához...

1. A gesztenyében az a jó, hogy már szedni is csupa élvezet, hiszen csodaszép tájakon barangolhat az ember, mire összegyűjti az otthoni kézműveskedés alapanyagait.
2. Elég egy tálra ízlésesen felpakolni, és különösebb erőfeszítések nélkül is őszi díszt varázsolhatunk a nappaliba percek alatt!
tányérnyi ősz
3. Vagy épp ajtódíszt fabrikálhatunk belőle, amihez nem kell más, mint:

  - pár őszi levél/bogyó
  - olló, ceruza, ragasztópisztoly
  - egy kartonból kivágott forma (én gesztenye-szívet választottam)
  - és egy hosszabb szalag

Először megrajzoltam kartonra a szív formát, és miután kivágtam, lyukat fúrtam a szív közepébe. Ezen áthúztam a szalagot, megkötöttem, és kezdődhetett is a gesztene-puzzlezés. Rárakosgattam pket a kartonra, és felragasztottam. Ahol nagy lik maradt köztük, ott pedig betűztem egy-egy kisebb termést. És kész is! :)

4. Persze rengeteg más formájú ötletes ajtódísz is kering a neten, nagyon kreatív megoldásokat láttam,azok közül nekem ez a manós változat tetszett még:

leírás itt
5. Gyerekekkel érdemes gesztenye-babákat készíteni. Ehhez sem kell egyéb, mint egy kés, amivel megfúrjuk a gesztenyét, és gyufa, vagy fogpiszkáló, amivel végtagokat készíthetünk, no meg persze írószerszám arcfestéshez!:) Részletes leírás itt
Nekem ezek a kedvenc gesztenyés díszeim, ti mit szoktatok készíteni belőle? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése