2016. november 17., csütörtök

Mézes-karácsony

Tavaly akadt egy kevés időm, és elhatároztam, hogy természetes karácsonyfadíszekkel fogom ékesíteni a fánkat. Így születtek sajátkészítésű füzéreim és függődíszeim szódabikarbónából e recept alapján (talán egy másik bejegyzésben a saját verzióm is megmutatom), és mézeskalácsból.

A cukormáz mindig sarkalatos pont, általában hasonlót készítek: egy tojásfehérjét átszitált kb. 15 dkg porcukorral sűrű-habosra keverünk, majd a legkisebb uzsonnászacskóba öntve hűtőbe tesszük. Ha kicsit szilárdul, levágunk egy apró részt a zacskó csücskén, és azon keresztül préseljük ki vékony csíkban a mázat a kalácsra. Néhol fehér témájú pici tortadíszeket  (hópihe, szív) is használtam, ezek szinte minden áruházban kaphatóak.

Miután a cukor megszáradt, tűvel lukat fúrtam rájuk, és egy vékony fehér szalagot fűztem rá, így felakaszthatóak. Pár saját minta:


 Angyalkák és havazás:
A végeredmény:Főként ötletnek szántam a képeket, hiszen nekem nagyon sokszor kell egy indító minta, ami alapján kitalálom ezeket a motívumokat. Remélem, tetszenek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése