2015. szeptember 25., péntek

A titkok kertje

Megajándékoztak Johanna Basford: Titkos kert c. színező könyvével. Először ámulva kerülgettem a gyönyörű indákkal tarkított oldalakat, aztán félénken nekikezdtem az első színezésnek- és mára már a színek függőjévé váltam! Aki már birtokolja a könyvet, (hiszen nagyon divatos lett mostanság), valószínűleg érti, miről beszélek.

A borítót főleg filccel készítettem, de nagyon feldobta az az üde zöld, amit ceruzával satíroztam a virágok közé. A kezdet a tavaszi, és a könyv vége lett az őszi virágözön. :)Készültek filc-képek belül is:
 De van, hogy ceruzával fogok munkához:
Persze az akvarellt is kipróbáltam, amolyan légies hatást kölcsönöz a rajznak:
Közben végig azon gondolkodtam, mivel tehetném a könyvem maradandó, örök darabbá? Hiszen ahogy kiszíneztem minden oldalát, valószínűleg megunom és eldobom az egészet, nem fogom a saját színezésem nézegetni. Kivéve, ha fotóalbumot készítek belőle! Így kerültek képek a fákra, virágok közé, és mindenhova, ahol csak maradt egy talpalatnyi hely:
Némelyik oldal, mintha direkt képkeretnek készült volna:

Vannak rajzok, amikből hiába lenne jó képkeret, valahogy megszáll az ihlet, és valami egészen váratlan kerekedik belőle (kicsit homályos lett a fotó, de még így is ez az eddigi kedvencem..):
Még korán sem végeztem, de máris annyira örömöm telt ebben az albumban! És annyira tetszik, hogy különböző emberek kezében ugyanazok a rajzok milyen eltérő formát öltenek! :)

4 megjegyzés:

 1. Gyönyörűek lettek a színezéseid :) És eza képkeretes ötlet iszonyatosan jó :) nekem eszembe sem jutott volna

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! :) Neked van amúgy valami színezős könyved?

   Törlés
 2. Nagyon szépek, és én is csak dicsérni tudom a fényképes ötletet, szuper! Bea

  VálaszTörlés